architectuur

Het belang van duurzaamheid binnen bouwkundige infrastructuur is groot, vandaar dat dit voor ons centraal in elk project staat. Hiernaast ontwikkelt atelier3v telkens een omgeving waarin de gebruiker zich thuis voelt en optimaal kan functioneren. Of dit nu is in nieuwbouw, bij verbouwing of restauratie.

Van elk project wordt een interactief 3D model afgeleverd waardoor de bouwheer het ontwerp al virtueel kan ontdekken en beleven voor de eerste steen gelegd is.

Ook afzonderlijke opdrachten voor opmeting, modeleren, meetstaten, bestek of visualisaties maken deel uit van onze portfolio.

engineering

Een klein of groot project, eenvoudige of meer complexe vormgeving? Door ervaring zorgen wij voor de beste oplossingen met oog voor esthetiek en economische realiteit. Materialen worden bewust gekozen en nadruk gelegd op energetisch aspecten. Op die manier wordt de bouwheer begeleid bij het kiezen van de beste oplossing qua budget, levensduur, mogelijkheden van installaties, …

Afgezien van berekenen van stabiliteitselementen in beton, staal of hout valt ook het modeleren van MEP-plannen, opmaken van energiestudies en optimaliseren van uitvoeringsdetails onder engineering.

bim

Door gebruik van BIM of Building Information Modeling kan uniforme informatie door alle bij een bouwproces betrokken partijen geraadpleegd en gedeeld worden. Niet alleen het bouwproces, ook het daaropvolgende beheer van een gebouw en uiteindelijk zelfs de afbraak kan op dergelijke wijze efficiënt beheerst worden.

Als multidisciplinair collectief is atelier3v op een duurzame manier, gebruik makend van BIM, bezig met architectuur en engineering.