Technische concepten uit de bouw in beeld

technische concepten wtcb

Op vraag van de Technische Comités heeft het onderzoekscentrum van het WTCB aan de hand van animaties verschillende technische concepten uit de bouw in beeld gebracht. Het gaat om korte filmpjes waarin technische concepten die moeilijk met woorden uit te leggen zijn op een zeer visuele manier voorgesteld worden. 

In deze animaties, die 3 tot 4 minuten duren, komen alleen de essentiële aspecten aan bod, zonder dat de technische kwaliteit van de inhoud eronder lijdt. Ze zijn bedoeld als aanvulling op de meer uitgebreide publicaties, steeds terug te vinden zijn op de WTCB-website voor wie meer wenst te weten over een bepaald onderwerp. Aangezien de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, hoef je alleen maar ‘WTCB’ in te geven in de zoekbalk, gevolgd door het onderwerp dat je interesseert om de gewenste informatie te vinden.

De komende maanden volgen een dertigtal van deze animaties met technische concepten uit de bouw in beeld waarbij de verschillende beroepen door de Technische Comités vertegenwoordigd, betrokken zijn. De reeks start met drie animaties die de basisprincipes van akoestiek, de installatie van sanitaire expansievaten en de brandveiligheid van gevels illustreren.