Toekomstbestendige woonomgevingen

toekomstbestendige woonomgevingen

Het Departement Omgeving van het Vlaams Planbureau voor Omgeving (VPO) richt de blik op het toekomstbestendige woonomgevingen. Naast integrale ruimtelijke duurzaamheid dient hierbij volop ingezet te worden op de impact van de omgeving op de gezondheid van haar bewoners.

Samen met het Departement Omgeving onderzocht het onderzoeksteam Atelier Romain, PPUL en Osar hoe we toekomstbestendige woonomgevingen kunnen ontwerpen opdat deze bijdragen tot de gezondheid van haar bewoners. De publicatie bevat zeven ambities voor het toekomstbestendig en gezond ontwerpen van woonomgevingen. Elke ambitie is uitgewerkt in meerdere concrete ontwerpfiches met richtlijnen. Deze tonen hoe de leefomgeving kan ontworpen worden opdat deze bijdraagt tot de gezondheid.