Veiligheidsmanagement

veiligheidsmanagement

Veiligheidsmanagement en dan met name de mogelijkheid om potentiële gevaren te identificeren voor de bouw start is de meest reële BIM functie voor het verbeteren van de veiligheid op de bouwplaats. Een tweede belangrijke BIM tool voor het verbeteren van die veiligheidssituatie is clash detectie. Het vooraf traceren van bouwkundige conflicten, in plaats hier pas ter plaatse achter te komen, voorkomt eventueel gevaarlijke situaties.

Noord-Amerikaanse bouwbedrijven rapporteren, volgens een onderzoek door McGraw Hill Construction, een hoger project rendement (ROI of return on investment), minder letselschade en efficiëntere productie door het gebruik van Building Information Modeling (BIM).

veiligheidsmanagement Hiernaast kan de mogelijkheid uit BIM 3D beelden te genereren belangrijke input geven voor het beheersen van de veiligheid op de werf. 4D, wat 3D-modellen aan een project planning koppelt, kan verder een waardevol hulpmiddel bij de constructie zijn maar wordt echter nog steeds beschouwd als moeilijk te gebruiken.

CategorieënBIM