De Wijk van Morgen, open platform voor innovatie

wijk van morgen

Om nieuws, innovatie en trends over te brengen naar bedrijven in de bouwsector is De Wijk van Morgen, een open platform voor innovatie, opgezet.

De bouwsector staat van oudsher bekend als conservatief en een archipel van kleine eilandjes. Gekende knelpunten houden momenteel open innovatie en de doorstroom van informatie tegen. Veel bedrijven in de bouwsector zijn absoluut innovatief bezig, ieder echter voor zich. Vaak weten ze van elkaar niet waarmee zij bezig zijn en kom je pas in het buitenland op een congres goede voorbeelden uit eigen regio tegen.

Het is noodzakelijk dat de bouwsector nu verandert. Business as usual is een sterfhuis scenario, waarvan elke dag nieuwe voorbeelden te vinden zijn. De nieuwe economie of de transitie om ons heen kenmerkt zich door een aantal trends: snel, direct, gepersonaliseerd, ontzorgend, horizontale platforms, nieuwe spelers en onwaarschijnlijke partners, cross sectoraal, digitaal, open, samenwerking, visie-gedreven, enzovoort. Dat zijn de trends die je overal ziet terugkomen in de nieuwe economie. De veranderingen zijn groot en de innovatie disruptief. Als de ‘conservatieve’ bouwsector deze switch nu niet maakt, zal zij de boot missen en komen er nieuwe spelers die de markt zullen overnemen.

Via de website De Wijk van Morgen volg je het laatste nieuws, doe je inspiratie op of kun je zelfs toetreden tot de community.